TRC Surimi Burger

HOLY CRAB! wat een lekkere burger! Geïnspireerd door en met wat hulp van de BBQ Papa hebben we onze eigen variant gemaakt The Rub Club Surimi burger. Een keer wat anders dan vlees op de bbq was ditmaal het uitgangspunt en volgens ons is dat zeker gelukt!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Plancha / Grillplaat / Skillet.
  • Kookring(en).
  • Mengkom.
  • Kwastje
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 450 gram Surimi
  • 75 gr Maïs uit blik en uitgelekt
  • 3 Stengels lente ui fijngehakt
  • 3 Eieren
  • 2 el Zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram Panko breadcrumbs
  • 1 Rode ui fijn gesnipperd
  • 1 Limoen sap
  • 1,5 el Thairub 07
  • 2 Brioche broden
  • Olie om in vetten
  • Sla gewassen en gesneden
  • Tomaat in plakjes
  • Komkommer in plakjes
  • Roomboter gesmolten
  • The Sauce it’s all about / Whiskey cocktailsaus

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup directe hitte 160 graden incl. grillplaat/plancha/skillet.
  • Mocht je een eigen gemaakte saus willen gebruiken is nu het het moment om deze alvast te maken.
  • Snijd de surimi fijn en doe samen met de rest van de ingrediënten in de mengkom en meng goed door.
  • Vet de kookring(en) aan de binnenzijde in. Zet ze op de grillplaat/plancha/skillet en vul met de surimi mix (onze surimi burgers zijn ongeveer 2 cm dik) en druk wat aan met een lepel/citroen stamper. Bak 2-3 minuten, verwijder voorzichtig de kookring en draai de burger om. Bak ook deze kant circa 2 minuten totdat de burger mooi goudbruin en gaar is. verwijder van grillrooster en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • Snijd de Brioche broden in plakken van ongeveer 3-4 cm dik.
  • Bestrijk m.b.v. kwastje de plakken brioche in met de gesmolten boter en gril nog even kort op de bbq.
  • Bouw je burger op:
  • Brioche > sla > surimi burger > tomaat > komkommer > saus > brioche. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Variatietip:
Deze burger is vast ook lekker met wat fijngehakte gamba’s of wat zalm i.pv. krab!
Vervang de Thairub 07 eens door Spicygreen 06 of Goosebumps 03 deze gaan namelijk ook erg goed met vis!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Goosebumps #03, SpicyGreen #06, ThaiRub #07