TRC Tartiflette
Een lekker bijgerecht voor bij….van alles! Wij hebben nog nooit klachten gehad wanneer we deze schotel als bijgerecht aan onze gasten opdienen, complimenten daarentegen…;)
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Skillet.
Ingrediënten
- 1 kg Vastkokende aardappels met schil (gekookt en in grove stukken gesneden)
- 200 gram Reblochon plakken/repen van 1 cm gesneden
- 100 gram Camembert plakken/repen van 1 cm gesneden
- 200 gram Reepjes/blokjes gerookt spek
- 2 Sjalotten in dunne ringen gesneden
- 1 el Tijmblaadjes
- 200 gram Creme fraiche
- Klont roomboter
Rub:
- 1/2 el Rub el Hanout 05
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup indirect 200 graden.
- Plaats de skillet op het grillrooster en laat deze heet worden.
- Doe een klont boter in de skillet en bak hierin de spek totdat deze goudbruin begint te kleuren. Bak vervolgens de sjalotten nog even kort mee.
- Roer nu de Creme Fraiche, tijmblaadjes en de Rub el Hanout 05 er door heen.
- Als laatste meng je de aardappelen erdoor en beleg het geheel met de plakken kaas.
- Doe de deksel van de bbq nu dicht en bak in 30 – 40 minuten totdat de bovenkant van de TRC Tartiflette een mooi korstje heeft gekregen. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Deze TRC Tartiflette is ook erg lekker met een van onze andere rubs Burnout 02 of Goosebumps 03. Variëren in kaassoorten behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.