
TRC Thai Saté
Saté kan natuurlijk niet ontbreken tussen onze recepten dus we hebben er eentje gemaakt. En wat voor eentje zeg! We wensen je alvast een hele fijne vakantie want je waant je heel even in Azië na het maken van dit recept!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Satéstokjes.
- Aluminiumfolie
- Optioneel: kernthermometer.
Ingrediënten
- 800 gram Kippendijen
- 2 el Thairub 07
- Petjel saus te koop in de toko / Je favoriete saté saus
- Pakje Lontong
- Komkommer geschild en in stukjes
- Bakje Kentang manis
- Bakje Tempeh pedas
- Bosje koriander
Instructies
- Voorbereidingen dag van tevoren:
- Breng de Rub bij voorkeur een dag/avond van tevoren aan. Mocht je in het bezit zijn van een vacumeer machine is dit ook aan te raden te gebruiken voor dit recept.Wanneer je dit niet de dag/avond van tevoren hebt gedaan laat de rub minimaal 45 min intrekken.
- Snijd de kippendijen in kleine blokjes.
- Strooi de Thairub over de kip en hussel/masseer goed door/in.
- Aan de slag!
- Leg de satéstokjes in water te weken.
- Steek de bbq aan met de setup direct grillen tot ongeveer 180-190 graden.
- Rijg de Thaise kip net iets tot over de helft aan de satéstokjes.
- Leg de Thai saté nu op het grillrooster en draai regelmatig tot deze gaar zijn. Bij een kerntemperatuur van 70-72 graden zijn ze gaar.
- TIP: Leg wat aluminiumfolie onder de stokjes zodat deze niet verbranden.
- Serveer de Thai saté met wat blokjes lontong, komkommer, kentang manis en tempeh pedas en wat satésaus. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Variatietip:
Wij serveren de TRC Thai saté met lontong, gegrilde paksoi, Kentang manis en Tempeh pedas. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Wij serveren de TRC Thai saté met lontong, gegrilde paksoi, Kentang manis en Tempeh pedas. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.