TRC Tonka Kruidkoek
Kruidkoek met rub en ook nog van de bbq? ja dat gaat prima hoor! Besmeerd met wat roomboter lekker voor bij de koffie of ideaal om je stoofgerecht mee te binden en tegelijkertijd nog meer smaak te geven. Vers gebakken, nog een beetje warm, geserveerd met een bol vanille ijs en slagroom behoort ook tot de mogelijkheden ;)!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Staande mixer / Garde en spierballen
- Cake /Bakblik
- Bakpapier.
- Steelpan/kookpan
- Satéprikker.
Ingrediënten
- 250 gram Zelfrijzend bakmeel
- 250 gram Bruine suiker
- 250 ml verse melk
- ½ tl Baking soda
- 8 gram Tonkarub 08
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte 140 – 150 graden.
- Bekleed alvast het cakeblik met bakpapier / invetten en bloemen.
- Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en mix even goed door.
- Giet de verse melk in een steelpan en verhit deze tegen de kook aan.
- TIP: De melk is heet genoeg als er kleine (kook)belletjes beginnen te vormen aan de rand.
- Voeg de melk al roerende toe aan de de droge ingrediënten in de beslagkom en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in het cakeblik en plaats deze op het grillrooster. Bak de TRC kruidkoek in 60 -70 minuten gaar. De satéprikker moet er schoon uitkomen.
- TIP: Voorkom dat de kruidkoek te lang bakt want dan kan deze taai worden langs de randen.
- Haal de kruidkoek voorzichtig uit de vorm en laat even wat afkoelen alvorens je deze aansnijdt. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
- post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.