TRC Zeeduivel

The Rub Club
Zeeduivel is een van de vissen waarvan de structuur misschien wel het dichtste in de buurt van vlees komt. Lekker stevig van structuur maar toch een mooie delicate smaak. Dit gerecht gaat je complimenten aan tafel opleveren!
Gang Tussengerecht
Keuken BBQ
Porties 6 personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct en indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Bakpapier.
  • Marinade kwast
  • Kookpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 1 hele zeeduivelfilet
  • 1 el Searub 05
  • 350 gram gerookte rechte spekrepen
  • 1 pakje zuurkool
  • 400 ml kookroom
  • Glaze
  • 100 ml BBQ saus
  • scheutje appelsap
  • Basilicum ter garnering

Instructies
 

  • Steek de bbq aan setup half direct (halve deflector), helft direct 160 – 180 graden. (Kan dit niet, gebruik dan eerst de indirecte en daarna de directe hitte setup).
  • Verdeel de Searub 05 over de gehele zeeduivelfilet.
  • Leg op een stuk bakpapier de gerookte spekrepen dakpansgewijs neer.
  • Leg in het midden van het spek de zeeduivelfilet en rol in het spek.
  • TIP: gebruik het bakpapier net als een rieten matje bij het rollen van sushi.
  • Leg nu de zeeduivel omwikkeld met spek op de indirecte plek van de bbq en gaar tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden.
  • Spoel de zuurkool in een bolzeef even uit met wat kraanwater en laat goed uitlekken.
  • Breng de uitgelekte zuurkool samen met de room aan de kook en laat op laag vuur doorpruttelen. Beetje peper en zout naar smaak. Roer af en toe.
  • Maak ondertussen de glaze door alle ingrediënten in een steelpan tegen de kook aan te brengen.
  • Wanneer de zeeduivel een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt is het tijd om de glaze aan alle zijde dun aan te brengen.
  • Verplaats nu de zeeduivel naar het deel op het grillrooster met direct hitte, wanneer de glaze mooi gekarameliseerd is en de kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt is deze klaar. Neem van het grillrooster en snijd in 6 gelijke stukjes.
  • Serveer de zeeduivel op wat romige zuurkool en garneer af met wat basilicum. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!

Notities

Bereidingstijd is lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Searub #05